enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpkaramankonyamersinaydınizmirdenizlisiyasetankara
DOLAR
9,6090
EURO
11,1880
ALTIN
557,95
Karaman
Parçalı Bulutlu
16°C
Karaman
16°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Sağanak Yağışlı
19°C
Cuma Sağanak Yağışlı
20°C

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı TAŞKIRAN Hicri Yılbaşı ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Hicret ve Muharrem ayının önemine işaret eden Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet TAŞKIRAN açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

08.08.2021 18:55
A+
A-

“Bilindiği üzere Hazreti Ömer (radiyallahu anh) döneminde takvim başlangıcı kabul edilen hicret Müslümanlar için bir milat, insanlık için bir dönüm noktasıdır.

Miladi olarak 10 Ağustos 2021 günü Hicri takvimin ilk ayı olan 1 Muharrem’dir. İslam âlemi olarak Allah’ın son elçisi ve O’na inanan bir avuç müminin Mekke’den Medine’ye hicret edişinin 1443. Yıldönümünü idrak etmekteyiz.

O kutlu yolculukla birlikte İslam’ın yüksek hakikatleri Medine’den bütün yeryüzüne dalga dalga yayılmıştır.

Hicret; şiddetten merhamete, esaretten özgürlüğe yolculuğun adıdır. Allah’a itaat ve sadece O’na kul olmak için çıkılan bu yolculuk; tevhidin bilinmesi, güzel ahlakın yaygınlaşması ve merhametin yaşanması adına verilen mücadeledir.

Yaşadığımız zaman diliminde hicretin hatırlattığı değerlere; sabır, metanet, özveri ve inanca her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Zira insanlık; şiddet, savaşlar, açlık, yoksulluk, göç gibi devasa sorunların kuşatması altında tarihinin en acılı ve sancılı dönemlerinden birini yaşamaktadır.

Dolayısıyla Hicret; bizlere İslam ahlakına sahip olarak Allah’a kul, Resulüne ümmet olma bilinciyle ile birlikte iyilik ve güzellik için çalışmayı, yeryüzünün ıslahı için mücadele etmeyi hatırlamaktır.

Nefsimiz adına bütün kötülükleri terk ederek, hicretin taşıdığı mana ve ruh ile ülkemiz ve yeryüzü daha yaşanılabilir olsun diye çalışmak biz müminler için büyük bir sorumluluktur.

Müslümanlar açısından büyük manalar taşıyan böylesi önemli zamanları idrak etmek demek Peygamberimiz ve ashabının açtığı medeniyet yolunda azim ve gayretle yürümektir.

Bu vesileyle mazlumlara Ensar olan aziz milletimizin ve bütün Müslümanların hicri yeni yılını tebrik ediyorum. Yeni hicri yılımızın birliğimiz ve kardeşliğimizin güçlenmesine, ümmetin vahdet ve selametine, bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için daha büyük bir azim, özveri ve fedakârlıkla çalışmamıza vesile olmasını, yeryüzüne huzur ve güvenlik getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.